Tina & The Toyboy

Markus "The Toyboy" Hämäläinen

Markus “The Toyboy” Hämäläinen


BNC:n solisti Markus Hämäläinen ottaa syksyllä haltuun uudenlaisen roolin normaalia suuremmalla lavalla. Hän esittää Tampereen Viihdepalatsin Tina Turner Tribute & The Toyboy -shown Toyboyta, parinaan maailman parhaaksi kehuttu Tina-tribuutti Cookie Watson suoraan Las Vegasista.

Markus löydettiin rooliin bändin säännöllisen keikkapaikan kautta. Shamrockin suositus oli ilmeisen vakuuttava, sillä 21 esityksen sarjasta sovittiin ilman koelaulua. Markus on kiitollinen luottamuksesta: “Kertoohan se, että jotain on tehty oikein”. Nyt hän on esitellyt laulutaitoaan mediallekin Viihdepalatsin muita produktioita tähdittävien Sami Hintsasen ja Kimmo Blomin rinnalla. “Sain olla toimittajilta aika rauhassa”, naurahtaa suurelle yleisölle toistaiseksi tuntemattomampi lahjakkuus.

Viihdepalatsin mainostamaa Markuksen “supisuomalaisuutta” rikastuttavat Yhdysvalloissa vietetyt vuodet lähetystyötä tehneiden vanhempien matkassa. Musiikilliset juuret ja syntyperäinen Amerikan aksentti takaavat Markuksen sopivuuden rooliin, vaikkei Turnerin materiaali hänelle kovin tuttua olekaan. “Toki ‘Simply the Best’ on komea biisi, ja James Bond -fanina olen fiilistellyt ‘GoldenEye’-tunnaria”, Markus muistelee.

Shown viihteelliset elementit haastavat rutinoituneen bilebändisolistin kauas mukavuusalueeltaan – koreografiat ja Toyboy-roolin vaatima flirtti jännittävät. Innostusta herättää erityisesti tilaisuus esiintyä kahdeksanhenkisen orkesterin säestämänä. Luvassa on paitsi duettoja “Tinan” kanssa myös omia bravuureita Turnerin tuotannon ulkopuolelta – ainakin yksi mahtipontinen balladi, missä taustalaulajatkin saavat loistaa.

Tina & The Toyboy -showsta voi nauttia 3.9.2016 juhlittavasta ensi-illasta alkaen joka viikko, keskiviikosta lauantaihin, 8.10.2016 asti. Konsertit alkavat klo 19.30, ja ennen sitä tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen. Lippuja saa myös pelkkään esitykseen, mutta pressitilaisuudessa menun maistellut Markus suosittelee syömään: “Ruoka oli tosi hyvää, ja kokki lupasi olla mukana syksylläkin”.

Tuleva Toyboy ei itsekään vielä tiedä sisältääkö lauluun keskittyvä rooli vuorosanoja tai muuta näyttelemistä. Show harjoitellaan muutaman päivän intensiivinä ennen ensi-iltaa. Pääesiintyjä Cookie Watkins saapuu maahan vasta silloin, joten “BNC:n nouseva tähti, koko Suomen oma Toyboy” (kuten bändikaveri hänet esitteli Rymy-Eetun keikalla heti roolijulkistuksen jälkeen) on shown keulakuva mediankin suuntaan.

Tina Turner Tribute & The Toyboy Viihdepalatsin sivuilla (sisältää linkit lipunmyyntiin)

BNC keikkailee konserttisarjan ajan normaalisti, tuttuna tuuraavana solistinaan Markuksen veli, Elias Hämäläinen.

Haastattelu, teksti ja kuva: Leena Ikonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

CAPTCHA *