Show jatkuu

BNC jatkaa kulkuaan – keikat ovat pyörineet koko ajan vaikka nettisivujen uutiset vanhenivat historiaksi. Keväällä 2022 uuteen Gusto-kokoonpanoon siirtyneen Markus Hämäläisen tilalle saatiin uusi solisti hyvin läheltä: veli Elias Hämäläinen pitää yllä bändin takuuvarmaa laulua. Bassotontilla paikkansa vakiinuttanut Antti Saksa täydentää omilla bravuureillaan. Alla bändin keikkaterveisiä kesäkuun 2023 alkupuolelta.

Tina & The Toyboy

Markus "The Toyboy" Hämäläinen

Markus “The Toyboy” Hämäläinen


BNC:n solisti Markus Hämäläinen ottaa syksyllä haltuun uudenlaisen roolin normaalia suuremmalla lavalla. Hän esittää Tampereen Viihdepalatsin Tina Turner Tribute & The Toyboy -shown Toyboyta, parinaan maailman parhaaksi kehuttu Tina-tribuutti Cookie Watson suoraan Las Vegasista.

Markus löydettiin rooliin bändin säännöllisen keikkapaikan kautta. Shamrockin suositus oli ilmeisen vakuuttava, sillä 21 esityksen sarjasta sovittiin ilman koelaulua. Markus on kiitollinen luottamuksesta: “Kertoohan se, että jotain on tehty oikein”. Nyt hän on esitellyt laulutaitoaan mediallekin Viihdepalatsin muita produktioita tähdittävien Sami Hintsasen ja Kimmo Blomin rinnalla. “Sain olla toimittajilta aika rauhassa”, naurahtaa suurelle yleisölle toistaiseksi tuntemattomampi lahjakkuus.

Viihdepalatsin mainostamaa Markuksen “supisuomalaisuutta” rikastuttavat Yhdysvalloissa vietetyt vuodet lähetystyötä tehneiden vanhempien matkassa. Musiikilliset juuret ja syntyperäinen Amerikan aksentti takaavat Markuksen sopivuuden rooliin, vaikkei Turnerin materiaali hänelle kovin tuttua olekaan. “Toki ‘Simply the Best’ on komea biisi, ja James Bond -fanina olen fiilistellyt ‘GoldenEye’-tunnaria”, Markus muistelee.

Shown viihteelliset elementit haastavat rutinoituneen bilebändisolistin kauas mukavuusalueeltaan – koreografiat ja Toyboy-roolin vaatima flirtti jännittävät. Innostusta herättää erityisesti tilaisuus esiintyä kahdeksanhenkisen orkesterin säestämänä. Luvassa on paitsi duettoja “Tinan” kanssa myös omia bravuureita Turnerin tuotannon ulkopuolelta – ainakin yksi mahtipontinen balladi, missä taustalaulajatkin saavat loistaa.

Tina & The Toyboy -showsta voi nauttia 3.9.2016 juhlittavasta ensi-illasta alkaen joka viikko, keskiviikosta lauantaihin, 8.10.2016 asti. Konsertit alkavat klo 19.30, ja ennen sitä tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen. Lippuja saa myös pelkkään esitykseen, mutta pressitilaisuudessa menun maistellut Markus suosittelee syömään: “Ruoka oli tosi hyvää, ja kokki lupasi olla mukana syksylläkin”.

Tuleva Toyboy ei itsekään vielä tiedä sisältääkö lauluun keskittyvä rooli vuorosanoja tai muuta näyttelemistä. Show harjoitellaan muutaman päivän intensiivinä ennen ensi-iltaa. Pääesiintyjä Cookie Watkins saapuu maahan vasta silloin, joten “BNC:n nouseva tähti, koko Suomen oma Toyboy” (kuten bändikaveri hänet esitteli Rymy-Eetun keikalla heti roolijulkistuksen jälkeen) on shown keulakuva mediankin suuntaan.

Tina Turner Tribute & The Toyboy Viihdepalatsin sivuilla (sisältää linkit lipunmyyntiin)

BNC keikkailee konserttisarjan ajan normaalisti, tuttuna tuuraavana solistinaan Markuksen veli, Elias Hämäläinen.

Haastattelu, teksti ja kuva: Leena Ikonen

Solistituuraus

Elias Hämäläinen

Elias Hämäläinen

Juhlakansalle tiedoksi, että Markus lomailee muutaman viikon, mutta ei hätää: kovan luokan tuuraaja löytyy lähipiiristä. Elias Hämäläinen hyppää isoveljensä saappaisiin BNC:n keulakuvaksi huhtikuun loppuun.

Eliashan tunnetaan paitsi Helsingin parhaana katumuusikkona myös Suomen ainoana X factor -voittajana, ja häntä on nähty BNC:n vierailevana tähtisolistina ennenkin, mm. Viking Gracen valtavalla lavalla. Show on siis taatusti hyvissä käsissä, joten eikun kaikki nauttimaan hieman erilaisen hienosta BNC-setistä Rymy-Eetuun tai Molly Malonesiin (päivämäärät keikkalistalla).

Keikkamyyntiä Markus hoitaa lomallaankin, eli kyselyt tervetulleita (yhteystiedot oikealla).

Hyvää uutta vuotta 2016

BNC:n vuosi 2015 alkoi ja myös loppuu lavalla. Kuten Maken roudaushymystä on aistittavissa, väliin on mahtunut paljon…

Posted by Brand New Classics on Thursday, December 31, 2015

Keikkakuulumisia

BNC palaili juuri kolmen päivän keikkaristeilyltä Viking Gracelta. Elias Hämäläinen oli toistamiseen mukana vierailevana solistina – kesäkuussahan bändi säesti samalla lavalla Idols-voittaja Martti Saarista. Marraskuussa kokoonpano BNC feat. Elias valtaa jälleen Gracen Club Voguen, joten kannattaa varailla 13. tai 14.11.2014 Turusta Tukholmaan lähteviä miniristeilyjä. Myös 14. ja 15.11. piknik-risteilyillä ehtii iltapäiväkeikalle (lisätiedot ja varaukset www.vikingline.fi).

BNC & Elias @ Grace

Seuraavaksi BNC esiintyy Raffaellon terassilla Helsingissä 2.8., ja pienpanimoita esittelevällä Kymijoki Beer Festivalilla Kouvolassa 8-9.8.2014. 16.8. bändi palaa kesätauon jälkeen Rymy-Eetun vakioviihdyttäjäksi – elo-syyskuulle on tiedossa jo viisi pitkää iltaa pöydillätanssittamista. Kun sekaan heittää Tikkurilan Shamrockia, Hangon Grönania, kokonaisen joulunalusviikon Helsingin Molly Malonesia, uudenvuodenristeilyn Tallinnaan, sekä jokusen duo-keikan, syksy alkaa näyttää vauhdikkaalta. Ja sehän sopii. Nähdään keikoilla!

Liveä ja videoita

Muutama videonäyte BNC:n Rymy-Eetu-keikoilta on julkaistu Ohjelmisto-sivulla. Livenä bändiä voi kuulla seuraavan kerran 10. ja 23.8, jälleen Rymyn juhlakansaa tanssittamassa. Sen jälkeen Brand New Classics valtaa ensimmäistä kertaa Viking XPRS:n lavan, eli esiintyy Tallinnanristeilijöille 30. ja 31.8. Leppoisampaa menoa kaipaaville on tarjolla akustista BNC duoa Porvoon Wanhassa Apoteekissa 16.8 sekä Hakaniemen M/S Marialla 5.9. Katso keikat.

Uudet nettisivut

BNC_promo1_2Brand New Classics siirtyy omien nettisivujen aikaan vietettyään viimeisen vuoden Elias Hämäläisen kotisivuston “alivuokralaisena”. BNC-solisti Markus vaikuttaa veljensä työn alla olevalla soololevyllä, ja bändinkin yhteistyö Eliaksen kanssa jatkuu – BNC hyppää tarvittaessa Eliaksen taustalle, tai Elias voidaan buukata vierailevaksi solistiksi. Muuten bilebändi porskuttaa nyt eteenpäin isoveli Hämäläisen komennuksessa.

BNC Circuksessa

Brand New Classics @ Circus Helsinki 2.2.2013

Brand New Classics @ Circus Helsinki 2.2.2013

Brand New Classics soitti uransa toistaiseksi suurimmalla lavalla Kampin Circus-klubilla, MP-messujen jatkobileissä 2.2.2013. Keikka oli huikea kokemus erityisesti upean äänentoiston takia, mutta bändi on valmis palaamaan intiimimmille lavoille, tanssittamaan yleisöä mm. Rymy-Eetun pöydillä.